Tervetuloa blogiini!

Tämä blogi tarjoaa lumoavia lankoja, värjäyskokeiluja, käsityötarvikkeita, painokokeiluja, kättentaitoja ...

keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Ei siitä aprikoosin väristä tullut...

..vaan jotain aivan muuta, nimittäin ruskeaa! Riemastutin naapureitani kyykkimällä pensasaitojen alla keräten lakastuneita kielonlehtiä. Kuopukseni avustuksella sain 850grammaa lehtiä kerättyä, ja eikun värjäyskattilaan keittymään. Kasvivärjäyskirjoissa kerrotaan nimittäin, että kun kerää lakastuneita kielonlehtiä ja niillä värjää, saa langasta aprikoosin oranssia/keltaista. No, liemestä tuli yllättävän tummaa, ja sinne nakkasin kaksi 50g alpakkavyyhtiä värjäytymään. Ja tässä tulos:

Ei tullut aprikoosin väristä, mutta kaunista toffeenruskeaa kylläkin! Mikähän meni minulla pieleen, keräsinkö a) liian lakastuneita lehtiä b) liian vähän lakastuneita lehtiä c) lanka ei ollut lampaanvillaa ? Tyytymätön en kuitenkaan ole, päinvastoin, olen aina pitänyt vähän vahvemmista sävyistä, ja sama pätee tässäkin, kunnon väri on langoissa : ) 

3 kommenttia:

  1. Tuohan on kiva väri. Ainakin kuvassa oikein mukava ruskea. Ehkä sitä aprikoosia olisi tullut pienemmällä lehtimäärällä. Itse en ole koskaan kokeillut, mutta tuo ruskea on sen verran kiva väri, että ehkäpä joskus kokeilen lakastuneilla lehdillä.

    VastaaPoista
  2. Mikä puretus? Luulen, että siitä jäi kiinni. nimim. itsekin kokeillut

    VastaaPoista