Tervetuloa blogiini!

Tämä blogi tarjoaa lumoavia lankoja, värjäyskokeiluja, käsityötarvikkeita, painokokeiluja, kättentaitoja ...

maanantai 28. toukokuuta 2012

Hamika

Hamika-tunika on hamppulangasta neulottu ihanan rento kesätunika. Menekki tunikaan 4 vyyhtiä Lanaknitsin allhemp6-lankaa. 




Mallina Inari shopin Ulla

keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Kevään viimeinen neulepiiri Sebastoksessa

Tervetuloa tänä iltana neulomaan Kauniaisten Sebastokseen 18.30-20.30. Tarjolla teetä ja rentoa neuleseuraa! Neulepiiri jää tämän illan jälkeen kesätauolle. 

maanantai 21. toukokuuta 2012

tiistai 15. toukokuuta 2012

Poikkeavat aukioloajat

Tällä helatorstai-viikolla putiikkimme on poikkeuksellisesti kiinni to-la, siis 17.-19.5. Avaamme jälleen normaalisti maanantaina 21.5. Miniloma!

keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Värjäyskokeiluja kankaaksi

Olen vuosien kuluessa harrastanut lankojen värjäystä. Useimmiten värjään luonnonväreillä, mutta olen retkahtanut myös elintarvikkeilla värjäämiseen. Aina joskus tulee vastaan kysymys, "mitä meinaat noilla ärjyn värisillä langoilla tehdä?". Vastaus on ollut useimmiten, en tiedä. Nyt vihdoin tuli kudontarymässäni mahdollisuus kutoa huonekalukangasta. Muut ryhmäläiset ovat kutoneet kankaita, jotka ovat sopivia vaikka rokokoo-huonekaluihin, mutta minä päätin hyödyntää omat lankavarastoni.
Langat on värjätty pääosin Wiltonin pastaväreillä mutta myös ruokakaupoista löytyviä Dr.Oetkerin nestemäisiä elintarvikevärejä olen käyttänyt. Ja mitäköhän minä näillä kankailla sitten teen..?





maanantai 7. toukokuuta 2012

Bolero Angel-langasta

Nyt ei ollut valokuvaajaa heti saatavilla, siispä itse otettu kuva saa nyt tähän hätään kelvata : ) Tässä ylläni Debbie Bliss Angel-langasta (76% superkidmohair, 24% silkki) neulottu bolero, joka onnistui oikein hyvin ja koko on myös täysin passeli. Langan menekki 75g eli kolme kerää. Puikot 3,5mm. Ohje löytyy mm. Moda-lehdestä, 2/2012 malli nro 14. Langan väri nro 15023.