Tervetuloa blogiini!

Tämä blogi tarjoaa lumoavia lankoja, värjäyskokeiluja, käsityötarvikkeita, painokokeiluja, kättentaitoja ...

tiistai 31. toukokuuta 2011

Verkkokauppa työn alle

Pikkuhiljaa ne aatokset muuttuvat teoiksi - olin tänään palaverissä joka koski verkkokauppaa, kimmelvillan omaa. Aikataulullisesti pyrin -tai siis enhän minä itse tee juuri mitään- saamaan verkkokaupan auki elokuussa, joten kesä on aikaa sommitella kuvia ja tekstejä. Ihanaa kun on ammattilaiset jotka hoitavat homman, olen jo aiemmin varmaan todennut etten ole it-nero..!

torstai 26. toukokuuta 2011

Kasvivärjäystä mikrossa

Olin maantaina ja tiistaina Helsingin Aikuisopiston järjestämällä kurssilla, luonnonväreillä värjäystä mikroaaltouunissa, vetäjänä Anna-Karoliina Tetri. Tämä tekniikka oli uusi minulle joten tartuin tilaisuuteen innolla. 

Tässä kurssin tuloksia, langat ovat 100% alpakkaa ja pohjaväri on luonnonvalkoinen. Vasemmalta oikealle: 1.Kokenilli, puretuksena aluna, viinikivi ja rautavihtrilli 2.Sinipuu, vahva. Aluna-viinikivi-rautavihtrilli puretus 3. Heikohko sinipuu, aluna puretus 4. Heikko krappi, aluna-viinikivi-rauhtavihtrilli puretus 5. Kateku & kuivattu lupiini, aluna-viinikivi-rautavihtrilli puretus.


Tämä tekniikka sopii kun tarvitsee pienen määrän lankaa nopeahkosti, luulisin että max. 100g lankaa voi värjätä kerralla. (tässä oli 50g per vyyhti) Aikaa menee nippa nappa puolet vähemmän kuin perinteisessä kattilavärjäyksessä, itse värjäys vie noin 30-40 minuuttia. 

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Granipäivän tarjous!

Huomenna torstaina nenu kohti Kauniaisia - Granipäivän kunniaksi langat ovat 20% alennuksessa, poislukien käsinvärjätyt langat. Siis myös kaikki Norot ovat reippaassa alessa! Liikkeemme on auki poikkeuksellisesti klo 20 asti. Tervetuloa kartuttamaan lankavarastoa ja viihtymään Granipäiville : )

tiistai 24. toukokuuta 2011

Huomenna kevään viimeinen ompeluseura

Huomenna keskiviikkona neulotaan viimeistä kertaa ompeluseurassa tänä keväänä, tervetuloa Kauniaisten Sebastokseen klo 18.30-20.30! Kesä lomaillaan, mutta syksyllä taas jatkuu, aloituspäiväkin on jo sovittu, keskiviikkona 31.8. 

perjantai 20. toukokuuta 2011

Keväästä syksyyn

Näin taas kesä vierähti; olin aamulla maahantuojan luona katsastamassa ja tilaamassa syksyksi/talveksi lankoja. Hassua yrittää orientoitua talvineuleisiin kun on vasta kesäneule (edelleen) puikoilla. Uusia lankoja otan syksyksi, ja tietysti uusia värejä "vanhoihin" lankoihin. Ihanaa!

tiistai 17. toukokuuta 2011

Granipäivä torstaina 26.5

Ensi viikon torstaina täällä Kauniaisissa vietetään perinteistä Granipäivää. Ohjelmaa on sekä lapsille että aikuisille klo 14-22. Yrittäjät ovat mukana myös pöytineen ja tarjouksineen, ja niinpä myös minun kaupassani on ensi viikon torstaina hyviä tarjouksia, niistä tarkemmin ensi viikolla!

maanantai 16. toukokuuta 2011

Kesäneule etenee verkkaisesti

Takakappale on valmis, eka etukappale tässä puikoilla. Kaunis lehtikuvio!






Onnea Suomen Leijonille!

Katsoin eilisen jääkiekko-ottelun, vaikka olin alunperin sitä mieltä etten tee sitä. Liian jännää. Mutta katsoin kuitenkin, ja keskeneräisen sukan sain lähes valmiiksi. Piti olla tarpeeksi aivoton työ käsissä :-D 
Edellistä kiekkokultaa juhlin kyllä torilla vuonna 1995, tällä kertaa taitaa juhlat jäädä väliin..

Kansallisesta vapaapäivästä huolimatta minulla on putiikki auki!

Jiihaa!

lauantai 14. toukokuuta 2011

Viisut+neule=hyvä yhdistelmä

Tänä iltana saa kesäneuleeni taas mukavasti pituutta, tähtäimessä on katsoa Euroviisut. Huomattavasti helpompaa neuloa tämän ohjelman kanssa, kun taas sunnuntaina jätän ihan suosiolla neuleen sivuun kun Suomi pelaa maailmanmestaruudesta Ruotsia vastaan. Toivottavasti Suomi pärjää sekä tänään että huomenna!

keskiviikko 11. toukokuuta 2011

tiistai 10. toukokuuta 2011

Jääkiekko ja käsityöt

Suomen jääkiekko-otteluita ei kannata katsoa neuloen. No joo, myönnettäköön että neule eteni huikeaa vauhtia, kun
a) en uskaltanut katsoa kuvaruutuun päin
b) verenpaine nousi ja puikot kilkkuivat nousun mukaan
c) maalikiljahdukset siivittivät nopeutta uskomattomasti

Huh. Tyttäreni totesi että "äiti, sun kanssa ei oo kiva katsoo jääkiekkoa ku sä kiljut niin paljon". Totta.

Toistaiseksi ei näytä siltä että tuli pahoja virheitä, mutta en uskalla tarkastella kovin läheisesti eilen illalla neulomaani takakappaleen osaa. Voipi olla että käsiala on tyystin erilaista kuin ilman jääkiekkoa.

maanantai 9. toukokuuta 2011

Kesäneule puikoilla

Äitienpäivänä sai kesäneuleeni muutaman rivin lisää, niinkuin suunnittelinkin. Malli on Moda-lehdestä, 2/2011 malli nro 28, lehtipitsikuvioinen jakku. Käyttämäni lanka on BC Garn:in Allino, puikot Addi 3 ja 3½. 




Takakappaleen alku kuvassa. Yksi vakioasiakkaani valitsi saman langan ja ohjeen, veikkaanpa että hänen neuleensa valmistuu aikapäiviä ennen minun neulettani..


lauantai 7. toukokuuta 2011

Äitienpäivä

Huomenna on äitienpäivä. Lapset ovat askarrelleet ja taiteilleet kortteja päiväkodissa, koulussa ja kotona. Huomisaamuna minut herätetään ennen kukonlaulua lasten laululla, ja mieskin mörisee mukana. Anopin luona vieraillaan, ja ajomatka on minun omaa aikaani, saan neuloa kun mies ajaa : ) Harvoin pääsen keskellä päivää neulomaan pari tuntia yhteen menoon, aina on jotain muuta, tärkeämpää. (mikä on tärkeämpää kuin neulominen, hoh?) Mutta äitienpäivän kunniaksi, minä kilisyttelen puikkoja.

Hyvää Äitienpäivää, kaikki äidit ja minä itse!

tiistai 3. toukokuuta 2011

Modan neulemallit

Neulelehti Moda tipahti tänään postiluukusta. Malleihin nro 9, 32 ja 33 löydät langat putiikistani, Malabrigo sock sekä Debbie Bliss:n Angel on valikoimissani. Tervetuloa!